De gemeente Breda gaat de binnenstad 'koeler' maken. Het stadsbestuur wil op meerdere plaatsen punten aanbrengen waar Bredanaars verkoeling kunnen zoeken.

Over het algemeen zoeken inwoners van Breda verkoeling bij onder meer de Asterdplas en de Galderse Meren. "Maar deze locaties zijn in verband met de coronamaatregelen niet onbeperkt beschikbaar", legt de gemeente Breda uit.

"Daarom gaat de gemeente meer 'koele plekken' in de stad creëren. Zo zorgen we voor meer keuze én meer ruimte voor iedereen die erop uit wil." Zo wordt het fontein op Kasteelplein vanaf deze woensdag weer aangezet.

"Omdat we door klimaatverandering steeds meer te maken krijgen met warme periodes, wordt een aantal plekken in de stad koeler gemaakt of wordt er schaduw gecreëerd, Langs de singels worden komende jaren extra bomen geplant en verschillende pleinen krijgen een groenere inrichting. Ook op de Markt in Prinsenbeek en op het Nelson Mandelaplein komen waterspeelplekken", aldus de gemeente.

Bredanaars kunnen eveneens verkoeling vinden bij één van de watertappunten in de stad. Ook doet de gemeente momenteel onderzoek naar hoe de Bredase binnenstad hittebestendig kan worden gemaakt. Een voorbeeld zijn groene kades langs de Nieuwe Mark.