De gemeente Breda begint deze week met het wegzuigen van nestjes om de verspreiding van de processierupsen tegen te gaan. De beestjes veroorzaken overlast.

De inwoners van Breda hadden vorig jaar veel last van de processierupsen. Om de overlast dit jaar zoveel mogelijk te beperken, begon de gemeente eerder al met het ophangen van vijfhonderd vallen. Deze vallen zouden de rupsen die op weg naar beneden zijn moeten vangen.

"Wanneer de val werkt, zullen de rupsen dus vanzelf in de zak belanden. Wij hoeven dan alleen af en toe die zakken te vervangen", legde Anton Lips van de gemeente Breda eerder aan BredaVandaag uit.

De gemeente blijft de nesten ook verwijderen met een zuigmachine. "Daar gaan we deze week mee beginnen", laat een woordvoerster weten. Er is hiervoor meer capaciteit beschikbaar dan in 2019. Toen was er maar één zuigmachine, dit jaar zijn het er twee.

De gemeente Breda ontving dit jaar al 678 meldingen over processierupsen. De meeste meldingen kwamen in mei binnen. Het gaat om 566 gevallen.