De lokale VVD en CDA in Breda willen dat de sluiting van de Rabobank-pinautomaat in Bavel opgeschort wordt. Volgens de partijen kan het dorp niet zonder een 24 uurspinautomaat.

Meerdere pinautomaten in Nederland verdwijnen en maken plaats voor mobiele automaten die bijvoorbeeld in supermarkten te vinden zijn. Dit is mede door de toename van het aantal plofkraken.

De lokale VVD en CDA vinden dat het college in gesprek moet gaan met de Rabobank, nu de bank van plan is de laatste 24 uurspinautomaat in Bavel na juni te sluiten. Als de winkel waar de pinautomaat zit, gesloten is, kunnen bewoners er namelijk niet meer terecht om geld te pinnen.

De Rabobank informeerde de bewoners van het dorp afgelopen week in een brief over het verdwijnen van de automaat in Bavel. De dichtstbijzijnde automaat is dan die bij de Burcht.

VVD en CDA willen dat het college snel in actie komt en sluiting tegengaat. De partijen vinden dat minimaal één 24 uurspinautomaat een belangrijke voorziening is voor een dorp als Bavel.

Eerder dreigde ook de laatste pinautomaat uit Prinsenbeek te verdwijnen. Toen ging het college succesvol het gesprek aan met de bank. Het college was namelijk van mening dat dit dorp ook minimaal één 24 uurspinautomaat moest behouden.