Veel Bredanaars trekken eropuit op deze zonovergoten Hemelvaartsdag. Bij de Galderse Meren en de Asterdplas is het zo druk, dat de gemeente besloten heeft de recreatiegebieden af te sluiten.

Aan het begin van de middag was het al zo druk dat de gemeente zich genoodzaakt voelde de wegen naar de Galderse Meren af te sluiten.

"Als je van dit lekkere weer wilt genieten, denk dan ook eens aan andere mooie plekjes van Breda, zoals het Markdal of de Waterdonken", aldus Handhaving Breda op Instagram.

Op zaterdag 9 mei moest de gemeente de toegangswegen naar de Galderse Meren ook sluiten vanwege de drukte. Om dit te voorkomen werd niet veel later een Drukte Meter geactiveerd. Daarmee kunnen Bredanaars via WhatsApp de drukte in het recreatiegebied opvragen.

In de binnenstad valt de drukte volgens de Drukte Meter vooralsnog mee. Wie een WhatsApp-bericht naar het nummer van de Drukte Meter stuurt, krijgt te zien dat het stoplicht op groen staat.

Bij bouwmarkten wordt ook de nodige drukte verwacht. Op deze vrije dag gaan veel mensen thuis aan de slag. Daardoor stond er donderdagochtend al een rij bij de Karwei.

Het nummer van de Drukte Meter bij de Galderse Meren is 06-11709015. De binnenstad kan in de gaten gehouden worden via 06-11778060.