De politie heeft woensdagavond een 36-jarige inwoner van Breda gearresteerd nadat hij een mindervalide man mishandeld had met de wandelstok van het slachtoffer zelf.

De politie kwam al snel af op het incident dat rond 19.30 uur plaatsvond. Er waren meerdere meldingen binnengekomen over de vechtpartij in de Oranjeboomstraat.

Eenmaal ter plaatse trof de politie inderdaad een gewonde bewoner van de Oranjeboomstraat aan. Hij verklaarde dat hij bij zijn flatwoning geschreeuw had gehoord, waarop hij naar beneden was gelopen.

Toen hij de portiek uit liep, zou een man schreeuwend op het slachtoffer afgelopen zijn en hem bekogeld hebben met een fles drank. De verdachte pakte daarna de wandelstok van het slachtoffer af en sloeg hem hiermee terwijl hij weerloos op de grond lag. De mindervalide man hield meerdere blauwe plekken over aan het voorval.

De verdachte is een bekende van de politie. De 36-jarige man uit Breda kon dan ook binnen een half uur aangehouden worden. Hij bleek onder invloed te zijn.

Na zijn arrestatie heeft de verdachte ook nog medewerkers van het arrestantencomplex beledigd en bedreigd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.