Verschillende scholen in Breda hebben handschoenen, mondkapjes en schorten gedoneerd aan het Amphia Ziekenhuis in Breda om het ziekenhuis te steunen in de strijd tegen het coronavirus.

Het tekort aan materialen in de zorg is een heikel punt. Vooral mondkapjes gaan er massaal doorheen in de ziekenhuizen, waardoor extra voorraad hard nodig is.

Daar helpen Bredase scholen, die voor hun opleidingen nog voorraad hebben liggen, graag bij. Beroepsschool Curio heeft bijvoorbeeld de hele voorraad handschoenen en labbrillen geschonken aan het ziekenhuis.

Ook Avans Hogeschool liet eerder al weten een voorraad gedoneerd te hebben aan het Amphia Ziekenhuis.

Donaties komen niet alleen van scholen. Vanuit China komt er een groot pakket met mondkapjes richting Breda.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.