De milieustraat in Breda is de laatste dagen drukbezocht omdat veel inwoners besluiten een grote schoonmaak houden nu ze als gevolg van de coronamaatregelen noodgedwongen thuis moeten blijven. Dat laat gemeente Breda weten.

Dat levert een hoop afval op waardoor er langere wachtrijen bij de milieustraat zijn. Ook mensen die een afspraak willen maken om afval thuis te laten ophalen, moeten waarschijnlijk langer wachten dan normaal.

"Ook zien we meer aanbod van afval bij de restcontainers", aldus de gemeente. "We doen ons best om de containers zo snel mogelijk te legen."

De gemeente adviseert inwoners om van een andere container in de buurt gebruik te maken als de eigen container vol is.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.