Het Amphia Ziekenhuis verhuist donderdag vijf coronapatiënten naar ziekenhuizen buiten Brabant omdat het ziekenhuis rekening houdt met een grotere toestroom van COVID-19-patiënten.

Het ziekenhuis houdt de ontwikkelingen van het coronavirus nauwlettend in de gaten. De verwachting is dat het aantal patiënten in de komende tijd gaat toenemen. Daarom probeert het ziekenhuis alvast zoveel mogelijk ruimte vrij te maken op de intensivecareafdeling.

Er is landelijk nauw contact tussen ziekenhuizen over de capaciteit voor de opvang van COVID-19-patiënten. Het Amphia Ziekenhuis zorgt voor afstemming en protocollen met de ontvangende ziekenhuizen.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.