Medewerkers van gemeente Breda schieten vanaf woensdag het Amphia Ziekenhuis te hulp. In het ziekenhuis is namelijk alle hulp welkom terwijl er bij de gemeente juist heel wat mensen hun handen vrij hebben.

Doordat er minder mensen in de gebouwen van de gemeente aanwezig zijn, is er ook minder behoefte aan facilitaire medewerkers. Die medewerkers kunnen aan de slag in het Amphia Ziekenhuis.

Afgelopen weekend liet burgemeester Depla al weten dat er bekeken werd of het mogelijk was om die overcapaciteit van facilitaire medewerkers in te zetten in het ziekenhuis. Dinsdag maakt het Amphia bekend dat er daadwerkelijk een groep gemeentemedewerkers komt helpen in het ziekenhuis.

De medewerkers van de gemeente die aan de slag gaan in het Amphia doen dit op vrijwillige basis. Zij willen graag het ziekenhuis ondersteunen in de drukke periode. Ze gaan onder meer aan de slag bij de afdeling logistiek en gastontvangst.

In het Amphia worden momenteel 23 mensen die besmet zijn met coronavirus verzorgd. Daarvan liggen er twaalf op de intensive care. Coronapatiënten worden op speciaal ingerichte afdelingen in isolatie verzorgd, de zogenaamde cohort-afdelingen.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.