De politie heeft dinsdagochtend nog twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar een steekpartij op de Haagdijk in Breda in december vorig jaar. Het gaat om twee Bredanaars van zestien en negentien jaar. Bij het steekincident raakte een 32-jarige man zwaargewond.

Het slachtoffer werd in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 december rond 2.00 uur neergestoken bij een massale vechtpartij. De man werd drie keer in zijn rug gestoken en liep twee klaplongen en een gebroken oogkas op.

De daders vluchtten en lieten het slachtoffer gewond achter op straat. Wat de aanleiding was van de vechtpartij, wordt nog onderzocht.

In totaal zijn er vijf verdachten aangehouden wegens verdenking van betrokkenheid bij het steekincident. Twee van hen worden dinsdag aan de rechter-commissaris voorgeleid. Een ander werd eerder verhoord, maar mocht daarna weer naar huis.

De drie eerder aangehouden verdachten hadden zichzelf gemeld bij de politie nadat in het opsporingsprogramma Bureau Brabant aandacht werd besteed aan het steekincident.

De recherche onderzoekt de betrokkenheid van de verdachten. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.