Drie mannen, waarvan twee uit Breda en één uit Roosendaal, zitten vast vanwege de verdenking van het professioneel versnijden van coke. In een pand aan de Hamdijk in Breda werd op 8 februari zo'n dertig kilo cocaïne aangetroffen.

In het pand trof de politie een ingerichte ruimte aan waar coke werd bewerkt en verpakt in blokken. Vlak daarna werden drie mannen aangehouden.

Vermoed wordt dat de coke kwam uit een cokewasserij ergens anders en naar het pand aan de Hamdijk werd vervoerd. Na het versnijden van de coke, werd de cocaïne weer geperst en verpakt, zodat het leek alsof het rechtstreeks uit Zuid-Amerika kwam.

De mannen die zijn aangehouden betreffen een vader en zoon, die ook de bewoners van het pand zijn. De derde verdachte, een man uit Roosendaal, sprong bij de inval uit het raam van die eerste verdieping.

De politie vermoedt dat op de locatie honderden kilo's cocaïne is versneden, gezien de materialen en de verpakkingen die zijn gevonden. Op goederen, waaronder designerartikelen en voertuigen, is beslag gelegd.

De mannen blijven nog negentig dagen vastzitten. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.