De politie heeft donderdagmiddag een 33-jarige man uit Italië opgepakt op de A16 richting de Belgische grens. De man vervoerde 34 kilo cocaïne, met een straatwaarde van 1,2 miljoen euro, in een verborgen ruimte in zijn auto.

Donderdagmiddag controleerde de politie in samenwerking met Belgische collega's, de Landelijke Eenheid en de Koninklijke Marechaussee op grensoverschrijdende criminaliteit. De 33-jarige bestuurder werd die middag rond 17.00 uur met zijn auto, voorzien van Nederlandse kentekenplaten, bij de A16 richting België gecontroleerd.

De politie stuitte tijdens de controle op een mogelijk verborgen ruimte in de kofferbak van het voertuig. De agenten zagen vervolgens door een kier meerdere pakketten in de afgesloten ruimte liggen, waar mogelijk verdovende middelen in zaten.

De man werd daarom aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De auto werd in beslag genomen en de Forensische Opsporing onderzocht de verborgen ruimte verder.

Uit het politieonderzoek blijkt dat er in totaal 35 pakketten in de verborgen ruimte lagen. Hierin zat in totaal 34 kilo cocaïne. De verdachte zit vast voor verder onderzoek.