De politie waarschuwt West- en Midden-Brabantse sportverenigingen naar aanleiding van een inbraakgolf in de regio. In de afgelopen twee weken is er bij acht sportverenigingen ingebroken.

Sinds begin januari loopt de teller van inbraken bij sportverenigingen flink op; in onder meer Dongen, Nieuwendijk, Loon op Zand en Oisterwijk was het al raak.

Mogelijk gaat het om dezelfde groep daders, die als doelwit sportverenigingen hebben. De politie roept verenigingen daarom op alert te zijn.

Met name de kantines van tennisverenigingen zijn gewilde objecten voor inbrekers, laat de politie weten. Maar ook bij een atletiekvereniging in Dongen werd op twee achtereenvolgende dagen ingebroken. De daders lijken vooral uit te zijn op contant geld, maar bij een inbraak bij een tennisvereniging in Loon op Zand werden zelfs enkele tractoren en een aanhangwagen gestolen.

De politie roept beheerders van met name sportkantines op om 's nachts geen contant geld in de kassa achter te laten. Enkele getroffen sportverenigingen beschikken over een alarm, waardoor de politie snel ter plaatse kon zijn.