Burgemeester Paul Depla wil mogelijk meer camera's plaatsen in het uitgaansgebied in Breda. Dat schrijft hij deze week in een brief.

Gemeente Breda wil het uitgaansgebied in de toekomst nog veiliger maken. In het weekend voor de jaarwisseling deden zich enkele grote incidenten voor in het gebied. Zo werd een taxichauffeur mishandeld en was er een schietpartij in de Reigerstraat.

Er wordt onderzoek gedaan om te kijken of extra cameratoezicht op deze locaties nodig is. Als dat het geval blijkt, wil de burgemeester het cameratoezicht uitbreiden.

"Ook zal de gemeente met de horeca en de politie in een gezamenlijke schouw kritisch kijken naar alle overkappingen in het uitgaansgebied en in welke mate deze hinderlijk zijn voor het cameratoezicht", laat de burgemeester weten.

Depla presenteerde in juli vorig jaar een uitgebreid pakket aan maatregelen voor een veiliger uitgaansgebied. Dat deed hij naar aanleiding van twee steekincidenten in de stad. De huidige brief geeft vervolg aan het pakket.

De gemeente houdt ook een pilot in de gaten in Eindhoven, waarbij wordt gekeken of verlichting in het uitgaansgebied het gedrag van bezoekers kan beïnvloeden. Als die resultaten positief zijn, wordt gekeken of dit ook interessant is voor Breda.