Het Scholieren Gala Breda (SGB) gaat bij de volgende editie 'Het Gala' heten. Ook krijgt het feest een andere datum en mag er weer alcohol worden gedronken, hebben de organisatie, de gemeente en middelbare scholen besloten.

Het scholierengala werd vorig jaar vroegtijdig beëindigd omdat er veel leerlingen beschonken waren en er geduw en gedrang ontstond. Twee mensen werden onwel door de drukte en moesten worden onderzocht door ambulancemedewerkers.

Na het gala volgden er gesprekken tussen de organisatie, de gemeente en de middelbare scholen. Zij kwamen tot de conclusie dat het volgende feest in februari 2020 moet worden gehouden, in het weekend. De afgelopen tien jaar werd het feest altijd gehouden op een maandagavond in december.

Het feest krijgt voortaan de naam 'Het Gala', om zo de onafhankelijkheid van het feest te benadrukken.

Het gala van afgelopen december kreeg in april een herkansing, zonder alcohol. Daar heeft de organisatie zich aan gehouden. De volgende editie mag er daarom opnieuw alcohol geschonken worden. Jongeren die al beschonken aankomen bij het feest, worden door de beveiliging aan de deur geweigerd.

Ook zijn er bij de nieuwe editie 'sfeerbeheerders' aanwezig. Het feest eindigt voortaan om 2.00 uur.