Avans Hogeschool wil het kantoorpand aan de Claudius Prinsenlaan 128 kopen. Het college van bestuur is dinsdag akkoord gegaan met de aankoop ter waarde van 8,2 miljoen euro.

De medewerkers die op de Bredase locatie Bijster werken, kunnen verhuizen naar het nieuwe pand dat naast de Avans-locaties Hogeschoollaan en Quadrium staat.

Als de medezeggenschapsraad instemt en de raad van toezicht de aankoop goedkeurt, dan is Avans half januari 2020 eigenaar van dit gebouw. Als de koop doorgaat, dan kan Avans een campus realiseren waarbij de diensten en het onderwijs weer dichter bij elkaar zitten.

Dat was eerder ook het geval, maar vanwege de grote groei van de studentenaantallen zijn de diensteenheden een aantal jaren geleden noodgedwongen verhuisd naar het huurpand aan de Bijster.

In het kantoorpand zitten nu nog acht andere bedrijven. Binnen nu en vier jaar lopen de meeste van deze huurcontracten af. Als de plannen doorgaan, verhuist DMCS - de dienst voor marketing, communicatie en studentzaken - voor de zomer van 2020 al naar de nieuwe locatie.

Wanneer de diensten voor P&O (DPO), ICT en facilitaire zaken (DIF) en financiën en studentenadministratie (DFS) verhuizen naar de Claudius Prinsenlaan, is nog niet bekend.

Naar verwachting zullen de laatste diensteenheden van Avans eind 2023 de locatie Bijster verlaten hebben.