Twee personen zijn vrijdagmiddag beroofd en met een vuurwapen bedreigd tijdens het kopen van een telefoon op de Valkenstraat in Breda. Na een korte achtervolging heeft de politie twee verdachten aangehouden.

In de auto van het tweetal werden drugs en een vuurwapen aangetroffen.

Omstreeks 15.45 uur ontving de politie een melding over een beroving in de Valkenstraat. Daar zouden twee personen onder dreiging van een vuurwapen zijn beroofd.

De vier personen zouden in de Valkenstraat hebben afgesproken voor de koop van een telefoon. Nadat de telefoon was gekocht, werd door een van de verkopers een vuurwapen getrokken.

De kopers moesten hun eigendommen afgeven. Vervolgens zijn de verdachten er met een tas en autosleutel vandoor gegaan.

Politie achterhaalt kenteken van verdachten

Het kenteken van de verdachten kon achterhaald worden. Hierdoor kregen agenten al snel zicht op het voertuig. Na een korte achtervolging konden de verdachten aangehouden worden op de Hoofdstraat in Zevenbergschen Hoek. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau.

Tijdens het doorzoeken van de auto van de verdachten werden onder andere een bivakmuts en meer dan een halve kilo wiet aangetroffen. In een verborgen ruimte vonden agenten een vuurwapen.

Ook heeft de politie ruim 1.000 euro vals geld, dat de verdachten tijdens hun vluchtpoging uit het raam gooiden, in beslag genomen. Beide verdachten zitten vast voor verder onderzoek.