Koning Willem-Alexander brengt dinsdag, samen met de Andrzej Duda, de president van Polen, een bezoek aan Breda ter ere van 75 jaar vrijheid.

De voorbereidingen zijn in volle gang. Op de Grote Markt zijn de podia al opgebouwd, en het parkeerterrein bij de Teruggave is afgezet. Ook hangen veel inwoners van Breda de vlag uit.

Als eerbetoon aan de Poolse bevrijders start het officiële bezoek om 15.30 uur bij het Pools Militair Ereveld. Nabij het Maczek Memorial in aanbouw wordt in klein gezelschap en op gepaste wijze stilgestaan bij de Poolse gevallenen. Vanaf hier vertrekt de koninklijke stoet rond 16.00 uur richting de parkeerplaats bij De Teruggave. Hier zal de koning de nieuwe Blind Wall op de zijkant van het pand bewonderen.

Daarna bezoekt het gezelschap De Rooi Pannen, mbo-opleiding voor horeca en toerisme. Studenten van verschillende Bredase opleidingen vertellen hoe hun kijk is op vrede en vrijheid, en hoe zij daar zelf aan kunnen bijdragen.

Afsluiting van het programma is een vrijheidstocht met oud-strijders en historische voertuigen die een route rond het historische stadshart van Breda rijden. De voertuigen eindigen op de Grote Markt, waar de koning en de president op dat moment zullen zijn.