De route van de Vuelta gaat in 2020 door de Grote Kerk, is vrijdag bekendgemaakt. De fietsers moeten bij de kerk afstappen en met de fiets aan de hand door het gebouw lopen.

De route door Breda begint bij het Kasteelplein en eindigt op de Claudius Prinsenlaan in de stad. Wethouder Quaars fietste vrijdagmiddag samen met diverse deelnemers van de Vuelta Cafés en wethouder Van Raak van Alphen Chaam de eerste 10 kilometer van de etappe Breda-Breda.

De etappe start vanuit de historische binnenstad met parkachtige omgeving en gaat langs het Kasteel van Breda, de Grote Kerk, de Haven en het Spanjaardsgat, de groene singels, de Koepel, de Watertoren, het architectonische Chassépark, de Wilhelminastraat, de Baronielaan, het Mastbos, het Kasteel Bouvigne, het dorpse karakter van de Ginnekenmarkt en het Markdal.

De Vuelta start in 2020 op vrijdag 14 augustus in Utrecht met een ploegentijdrit. De tweede en derde etappe zijn op 15 en 16 augustus, waarbij het peloton door de provincies Utrecht en Noord- Brabant fietst.

De organisatie van deze eerste etappes van de Ronde van Spanje is in handen van de drie steden Utrecht, Breda en 's-Hertogenbosch en de provincies Utrecht en Noord-Brabant.