Politie- en douanediensten hebben tijdens een internationale controle gericht tegen handel in verdovende middelen in de omgeving van Breda 300 gram cocaïne en 4.480 euro aangetroffen in een voertuig. De inzittenden zijn aangehouden.

De internationale actie was een samenwerking tussen politie- en douanediensten uit Nederland, Luxemburg, Frankrijk en België. Van donderdag 19 september tot en met zondag 22 september zijn tweeduizend personen gecontroleerd.

Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag voerde de Nederlandse politie samen met Belgische collega's in de omgeving van Breda controles uit. Tijdens de actie zagen de agenten een verdacht voertuig vanuit België komen.

De auto met twee Belgen werd onderworpen aan een grondige controle. In een geheim compartiment van het voertuig werd bijna 300 gram cocaïne en 4.480 euro in kleine coupures terug gevonden. De twee personen werden aangehouden.

Van de 2001 gecontroleerde mensen waren 160 in het bezit van drugs. Veertien van hen waren onder invloed. Tien mensen werden gerechtelijk aangehouden en vijftien voertuigen werden in beslag genomen.