De NS doet vanaf maandag een test om te voorkomen dat reizigers tijdens de spits lang moeten wachten bij de fietsenstalling aan de Belcrumzijde van station Breda. Er komt een nieuwe in- en uitcheckzone waardoor fietsers de fietsenstalling in en uit kunnen rijden zonder langs een medewerker te hoeven gaan.

Gebruikers van de stalling kunnen een gratis tag op hun fiets krijgen waarmee ze makkelijk in- en uitchecken. Als de test in Breda slaagt, kan NS deze techniek landelijk gaan gebruiken. Wethouder Greetje Bos rijdt maandag om 10.30 uur als eerste met een tag op haar fiets de stalling uit.

Meer dan de helft van alle reizigers komt met de fiets naar het station. NS verwacht dat dit aantal nog verder gaat stijgen. Ook het aantal ov-fietsritten voor het laatste stukje van de reis groeit ieder jaar. Om deze groei op te vangen en te versnellen hebben de Nederlandse Spoorwegen het NS Fiets Innovatielab bedacht. Hierbij worden nieuwe technieken en innovaties getest. De in- en uitcheckzone is daar een onderdeel van.