Een verdachte heeft in de nacht van woensdag op donderdag bij haar aanhouding een agent in zijn gezicht gespuugd. De vrouw werd op de Delpratsingel in Breda aangehouden in verband met belediging van agenten. Een andere verdachte is gevlucht.

De agenten zagen rond 1.05 uur een 24-jarige man uit Oosterhout achter een boom vandaan komen en naar zijn auto lopen. Zij besloten hierop met hem in gesprek te gaan.

Tijdens de controle kon de man geen identiteitsbewijs overhandigen, maar zijn 21-jarige passagier wel. Beide personen werden verzocht weg te gaan.

Nadat de agenten wegreden, kwamen zij erachter dat zij het identiteitsbewijs van de vrouw nog bij zich hadden. Ze besloten terug te rijden, maar toen ze in de buurt van de verdachten kwamen, werden ze meerdere malen uitgescholden.

De agenten besloten beide verdachten aan te houden vanwege belediging. De man rende Park Valkenberg in, maar de vrouw kon worden aangehouden. Tijdens het omdoen van de handboeien richtte de vrouw zich naar een van de agenten en spuugde ze de agent in zijn gezicht.

De vrouw is naar het cellencomplex gebracht voor verhoor. De man is niet meer aangetroffen.