Op 31 augustus vindt het Tranen van Van Cooth plaats. De organisatie van het meezingfeest heeft zondag de line-up van zangkoren bekendgemaakt.

Tien koren uit Breda en omgeving zingen liedjes door de binnenstad. Onder anderen de Begonia's, Lappen vol Smart, Sangdoel, Vrij & Blij, Amor, Dolorcanto, Traais Smartlappenkoor, Ut Gak en De Simmers treden op.

Ook kunnen bezoekers terecht bij de Huiskamer, Foodhal, Waalse Kerk en de Lutherse Kerk. Zangkoren Beekse Smart, De Dukdalf, De Kruikenzangers, Mee-Singers en Dongens Levenslied betreden daar het podium.

De zangkoren zijn vanaf 13.00 uur te beluisteren en aan het eind van de middag vindt op de Grote Markt een finale plaats met alle koren.

Corry Konings en Django Wagner naar meezingfeest

Naast de verschillende optredens van koren begint het meezingfeest om 15.00 uur op de hoek van de Keizerstraat, vlak voor de Mezz. In juni maakte de organisatie al bekend dat Corry Konings, Django Wagner en Beppie Kraft te zien zijn.

Eind juli voegde zij daar Tommy Lips, Youri Labée, Frenk4You, Stef Ekkel, Johan Heuser, Rob van Daal en René Schuurmans aan toe. De komende tijd worden nog meer namen bekendgemaakt.