De politie heeft vrijdagmiddag op de Middenweg twee klusjesmannen aangehouden die vermoedelijk een hoogbejaarde vrouw hebben opgelicht. Het gaat om een 48-jarige man uit Schellingen en een 40-jarige man uit Vlijmen.

De mannen belden bij het slachtoffer aan met de mededeling dat ze voor reparatie van het dak kwamen. Na een kwartier kwamen ze weer van het dak af. Ze zeiden tegen de vrouw dat de reparatie klaar was. De vrouw ging vervolgens met de mannen mee naar een pinautomaat en betaalde ze bijna 500 euro.

Een buurtbewoner belde rond 13.30 uur de politie met de mededeling dat er twee dakdekkers aan haar deur waren geweest die zeiden dat er dakpannen los lagen en dat ze die goed wilden leggen. Zij zei tegen de mannen dat dat niet nodig was en stuurde ze weg. Toen ze zag dat de mannen vervolgens bij andere huizen aanbelden, vertrouwde ze het niet en besloot ze de politie te bellen.

Als de politie aankomt, zien agenten dat er een ladder tegen het huis van het slachtoffer staat. Ze spreken een van de mannen aan. De andere man komt niet veel later met het slachtoffer bij het huis. De politie houdt beide mannen aan op verdenking van oplichting.

Het dak van het slachtoffer is geïnspecteerd. Daaruit blijkt dat de verdachten waarschijnlijk geen werkzaamheden aan het dak hebben gedaan.