De 51 editie van de braderie van het Ginneken gaat dit jaar door. Meerdere Ginnekense ondernemers hebben zich verenigd in een nieuwe stichting om de braderie te redden.

Het was maandenlang onzeker of de braderie dit jaar door zou gaan. De financiën voor het evenement waren lastig rond te krijgen.

De organiserende taak van stichting Bruisend Ginneken, die de braderie in het verleden organiseerde, werd overgenomen door een nieuwe stichting, Ginnekense Feesten. Daardoor is het Ginneken van 14 tot en met 18 augustus opnieuw het podium voor de Braderie Ginneken.

Bij het evenement treden op de Ginnekenmarkt onder andere Imca Marina, Tommy Lips, Rob van Daal, Frank Verkooijen, Spunny Boys en Never Mind The Neighbours op. Op de Ginnekenweg zijn dit Marco Kanters, de Basily Boys, diverse Bredase dj's en de Branding XL Band.

De traditie van de Kindervrijmarkt in de Koningin Emmalaan wordt ook voortgezet, maar met gewijzigde tijden. De markt vindt niet meer elke dag plaats, maar alleen op woensdag 14 augustus en zaterdag 17 augustus van 10.00 tot 18.00 uur.