Bij de aanhouding van een man voor belediging is zaterdagavond volgens de politie 'een grimmige sfeer' ontstaan op de Oude Vest in Breda. Meerdere omstanders bemoeiden zich met de arrestatie, waarop agenten hen op afstand hield met een wapenstok.

Een politieauto reed omstreeks 22.00 uur over de Oude Vest. Een 56-jarige man stak vlak voor het voertuig de straat over en deed dit volgens de politie, vermoedelijk met opzet, "erg traag". Hij werd hierop aangesproken, waarna hij zijn middelvinger naar de agenten opstak. Vervolgens werd hij aangehouden, waarop een grote groep omstanders, voornamelijk familieleden en vrienden van de man, zich bemoeiden met de arrestatie.

De agenten hielden de omstanders op afstand met een wapenstok.

De verdachte verzette zich hevig tijdens zijn arrestatie. Hierbij raakte een agent hem met een wapenstok op zijn hoofd. Een ambulance werd opgeroepen, waarna de man is gehecht aan zijn hoofdwond en naar het politiebureau is overgebracht.

Een 23-jarige man stak tijdens het incident ook zijn middelvinger op naar de politie. Hij is, evenals de 56-jarige verdachte, aangehouden voor belediging.