De renners van de Wielerronde van Prinsenbeek rijden donderdag zonder last te krijgen van de eikenprocessierups. De organisatie heeft met de gemeente geregeld dat alle nesten in de eikenbomen langs het parcours verwijderd worden nog voor de wedstrijd woensdagavond start.

De rupsen kunnen voor behoorlijk wat overlast zorgen voor de sporters die meedoen aan de Ronde van Prinsenbeek. Daarom heeft het comité geregeld dat het parcours rupsenvrij wordt gemaakt.

Naast diverse wielrenners doet ook de Beekse schooljeugd mee. De kinderen rijden vanaf 18.30 uur meerdere kleine ronden over de Haverdijk en de Ventweg aan de overkant van de vliet aan de Haverdijk. Om 19.15 uur begint de wedstrijd voor de deelnemers van de KNWU. Aan de start staan onder andere Jordi Talen, Raymond en Michel Kreder en oud-winnaar Robbert Wennekes.

Na de officiële wielerkoers is het om 21.30 uur de beurt aan de Beekse prominenten. Het startschot wordt al fietsend gegeven door burgemeester Paul Depla. De ronde start op de Haverdijk en loopt via Valdijk, Groenstraat en de Middenweg. De finish is weer op de Haverdijk. Bezoekers kunnen dit evenement gratis bijwonen.