Herenboeren heeft een locatie gevonden ten zuidwesten van Breda, aan de Liesdreef en de Sprundelsebaan. Een professionele boer gaat hier voor maximaal tweehonderd huishoudens hun eigen voedsel verbouwen.

Gemeente Breda heeft samen met Herenboeren gezocht naar een geschikte locatie voor het initiatief. Die locatie is nu gevonden nabij De Rith. Breda gaat per 1 januari 2020 twintig hectare grond verpachten aan Herenboeren Breda.

Een Herenboerderij is een kleinschalig, gemengd bedrijf opgericht door een coöperatie van consumenten. Ze vormen uit hun midden zelf het bestuur en beslissen wat voor groenten, fruit en vlees geproduceerd worden.

Gezamenlijk nemen ze een boer in loondienst die de dagelijkse leiding op de boerderij heeft en op een duurzame en professionele wijze voedsel produceert exclusief voor de leden. De leden komen wekelijks vers voedsel ophalen bij de boerderij.

Omwonenden worden binnenkort uitgenodigd om kennis te maken en om hen te informeren over wat Herenboeren Breda. Op 26 juni is er een informatieavond over wat een Herenboerderij is en wat deelname inhoudt.