De deelnemende wielrenners aan de ZLM-Tour rijden tijdens de tweede etappe vrijdagmiddag onder meer door Breda, Rijsbergen, Alpen-Chaam en Etten-leur. Wij zetten de route van de ploegen uiteen.

De deelnemende renners kwamen vrijdag tussen 9.00 en 11.00 bijeen op de Markt in Etten-Leur. Op een podium tekenden zij de presentielijst en werden ze door spreker Kees Maas voorgesteld aan het publiek.

De tour start officieel omstreeks 13.20 uur even buiten Etten-Leur. Het peloton maakt dan eerst een rondje van 8,2 kilometer door die gemeente. Vanaf het Marktplein en de Markt, rijden de wielrenners via de Hoevenseweg richting de Concordialaan, de Korte Brugstraat, de Liesbosweg, waarna ze terugkeren naar de Markt. Vanaf Etten-Leur rijden de ploegen richting Rijsbergen.

In Breda komen de wielrenners alleen langs de Hazeldonksestraat, waarna ze doorrijden richting Alpen-Chaam.

Aan de ZLM-tour doen zeventien ploegen mee. Onder meer Dylan Groenewegen fietst mee in deze tour. Andere bekende gezichten in het vijfdaagse evenement zijn Tom Dumoulin en de Belg Thomas de Gendt. De ronde begon woensdag 19 juni met een proloog in Yerseke.