Zwembad Wolfslaar in Breda heeft een meerjaren renovatieplan nodig. Dit blijkt uit het eindrapport 'Onderzoek naar de toekomst van de zwembaden in Breda'.

Er zijn flinke technische en functionele aanpassingen nodig om het zwembad toekomstbestendig te maken. De gemeente Breda heeft onderzoek laten doen naar de toekomst van de Bredase zwembaden.

De drie zwembaden van de gemeente Breda, Wolfslaar, Wisselaar en Sonsbeeck, moeten behouden blijven. Dat is de wens van de gebruikers en daar is ook behoefte aan. Maar daarbij ligt de grootste uitdaging voor zwembad Wolfslaar.

Want waar Sonsbeeck en Wisselaar 'slechts' twintig jaar oud zijn en enkel wat technische updates nodig hebben, is het buitenbad in Breda Zuid-Oost al 50 jaar oud. En dat betekent dat een uitgebreid renovatieplan nodig is om het bad toekomstbestendig te kunnen maken.

Aanpassingen gaan zo'n 800.000 euro kosten

Het zwembad heeft zowel technische als functionele aanpassingen nodig. Zo moeten onder andere het tegelwerk van het ondiepe bassin worden vervangen, het straatwerk worden hersteld, de gebouwen gerenoveerd.

Maar ook de kleedkamers moeten worden aangepast en moet het terrein een facelift krijgen. De eerste werkzaamheden zijn al gestart. Zo is het tegenwerk rond het 50 meter bad al vervangen en zijn er al nieuwe speeltoestellen geplaatst. Maar die werkzaamheden zijn pas het begin. In totaal zullen alleen al de functionele aanpassingen al zo'n 800.000 euro gaan kosten.