Young Pride Breda is een nieuwe organisatie voor LHBT'ers. De oprichters willen een plek creëren waar jonge lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen delen.

Cafés of organisaties die zich speciaal richten op jongere LHBT'ers zijn er niet in de stad volgens een van de oprichters. Daarom zijn ze de organisatie gestart.

De oprichters kregen al snel steun van het COC. Zij regelden onder andere een locatie aan de Kloosterlaan waar Young Pride Breda kan samenkomen en vergaderen en voorzien ook in de financiering. "Die steun van het COC kwam voor ons echt onverwacht. We zijn er heel blij mee", laat een van de oprichters weten.

Young Pride Breda is bedoeld voor LHBT'ers tussen de zestien en dertig jaar. Op zaterdag 18 mei vond de allereerste activiteit plaats van de nieuw opgerichte groep: het samen kijken van de finale van het Eurovisiesongfestival.

De avond was een laagdrempelige eerste kennismaking voor een tiental Bredase LHBT'ers. "Dat is ook gewoon een van onze doelen: zorgen dat jonge LHBT'ers jongeren leren kennen die hetzelfde zijn als zij."