Op een tokkelbaan tijdens het Bredase festival Ploegendienst is zaterdag een vrouw ernstig gewond geraakt. Zij viel waarschijnlijk meters naar beneden door een menselijke fout van een van de instructeurs. Dat heeft het verantwoordelijke bedrijf Outdoor Westvoorne dinsdag laten weten.

De tokkelbaan op het festival bij de Galderse Meren was een begeleide activiteit door een professionele organisatie. Door vooralsnog onbekende oorzaak viel de vrouw, van wie de leeftijd onbekend is, tijdens de activiteit naar beneden. Welke "menselijke fout" hieraan ten grondslag lag. is niet bekendgemaakt.

Hulpdiensten rukten massaal uit. De vrouw werd uiteindelijk aanspreekbaar naar het ziekenhuis gebracht. De ernst van haar verwondingen is niet bekend.

De tokkelbaan werd na het incident direct gesloten.

'Ongeval veroorzaakt door menselijke fout'

In eerste instantie liet het verantwoordelijke bedrijf weten dat alle procedures waren gevolgd en dat het ongeval niet was gebeurd door menselijk handelen. Op die verklaring komt het bedrijf dinsdag echter terug.

"Het ongeval is naar alle waarschijnlijkheid veroorzaakt door een menselijke fout van een van de instructeurs ondanks dat de activiteit volgens protocol en door gediplomeerde instructeurs werd aangeboden", stelt Jeroen de Boed namens Outdoor Westvoorne.

De Nederlandse voedsel- en warenautoriteit (NVWA) voert onderzoek uit naar het ongeval. "We doen verder geen uitspraken over de toedracht van het ongeval. Onze steun gaat uit naar het slachtoffer en betrokkenen. Wij hopen op een spoedig herstel."