De Bredase automobilist (27) die ervan wordt verdacht te zijn doorgereden na een ongeval met een 79-jarige vrouw met een rollator blijft nog ten minste negentig dagen langer vastzitten. Dit heeft de rechtbank Zeeland-West-Brabant woensdag bepaald.

De aanrijding vond plaats op zondagavond 28 april. Het slachtoffer stak met haar rollator via het voetpad de Hamdijk over. Zij werd vervolgens aangereden en een stuk meegesleurd door een auto

De automobilist reed een stukje door en stopte daarna naast een andere auto, waarbij hij even contact leek te hebben met de inzittenden daarvan. Hierna reed hij door in de richting van de Groenedijk zonder hulp te verlenen aan het slachtoffer.

Het slachtoffer brak onder meer haar heupen en had veel bloed verloren. Ze werd voor verdere behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.

Getuige meldt zich paar dagen na ongeval

Een paar dagen na het ongeval had een getuige zich bij de politie gemeld. Op basis van zijn verklaring werd een compositietekening gemaakt. Daarna kreeg de politie een ten minste vijftien tips waarin ook namen van mogelijke verdachten werden genoemd.

Op 8 mei gaf de 27-jarige verdachte zichzelf aan op het politiebureau.

De eerste pro-formazitting is gepland op 23 augustus om 9.00 uur.