Een 27-jarige Bredanaar heeft zich op woensdagavond met zijn advocaat gemeld op het politiebureau aan de Mijkenbroek in Breda.

De man kwam bij de recherche in beeld als verdachte van doorrijden nadat hij zondagavond 28 april op de Hamdijk in Breda een 79-jarige vrouw aanreed. De vrouw raakte hierbij gewond.

Met toestemming van de officier van justitie is hij buiten heterdaad aangehouden en ingesloten. De recherche kwam de verdachte mede door tips op het spoor. Eerder werd in verband met het onderzoek al een auto in beslag genomen.

De man wordt verdacht van het doorrijden na een ongeval waarbij hij zondag 28 april omstreeks 22.55 uur een 79-jarige vrouw aanreed. Het slachtoffer had een hoofdwond. Ze was bij kennis, maar niet goed aanspreekbaar. Ze heeft inmiddels meerdere operaties ondergaan en ligt nog steeds in het ziekenhuis.

Een paar dagen na het ongeval meldde een getuige zich. Op basis van zijn verklaring werd een compositietekening gemaakt. Die werd dinsdag vertoond in Opsporing Verzocht. Daarna kreeg de politie een aantal tips waarin ook namen van mogelijke verdachten werden genoemd.