Als het aan het Bredase college ligt wordt er een sporthal met een atletiekbaan van 90 meter lengte gebouwd op de plaats van het oude Vitaliscollege aan de Terheijdenseweg in Breda.

Het sportcentrum moet inclusief belastingen ongeveer 24 miljoen euro gaan kosten. ROC West-Brabant gaat een huurcontract aan voor 20 jaar om de faciliteiten te gebruiken voor de opleiding Sport & Bewegen.

De sporthal moet zowel talentvolle sporters als breedtesportverenigingen en sportonderwijs gaan dienen. Daarmee hoopt het college het capaciteitsprobleem qua zaalruimte op te lossen voor de breedtesport.

Om aan alle wensen te kunnen voldoen en een goede businesscase te kunnen maken, kiest het college voor het multifunctioneel sportcentrum met indoor atletiek, dat voldoet aan de normen van NOC*NSF en dat beschikt over professionele sportfaciliteiten.

Veel talentvolle sporters vertrekken uit regio

Het college heeft de ambitie om de sport in de regio naar een hoger niveau te tillen. Op dit moment zijn er weinig mogelijkheden om op een hoog niveau te spelen of te trainen. Daardoor trekt veel sporttalent naar andere steden, zoals Den Haag of Rotterdam. Met de komst van de nieuwe sporthal hoopt Breda hier een eind aan te maken.