De Bredase gemeente komt met een creatieve oplossing om het aantal snelheidsovertreders op de Graaf Engelbertlaan terug te dringen. Vanaf heden zal er regelmatig een levensechte afbeelding op een bord van de reguliere flitsbus langs de weg staan.

"We willen dat automobilisten gaan twijfelen of er geflitst wordt en hun snelheid verminderen", verklaart wethouder Boaz Adank. Naast de nagemaakte flitsbus zullen er ook regelmatig echte verkeerscontroles worden uitgevoerd.

Er zijn zeven plaatsen ingericht waar politiecontroles op de Graaf Engelbertlaan kunnen worden uitgevoerd. "De politie controleert zo vaak dat de weg nu in de top vijf staat van meest gecontroleerde wegen."

Naast snelheidsvermindering wil de gemeente ook een vermindering van geluidsoverlast bewerkstelligen.

'Flitsbosjes' werden door onbekend persoon weggesnoeid

Eerder plantte de gemeente bosjes waardoor flitspatrouilles uit het zicht van automobilisten konden blijven. Maar in het weekend van 13 april werden deze door een onbekend persoon weggesnoeid.

Als reactie hierop plaatste de gemeente een bord met 'Slow down! Hier komt iets nieuws'. Daarmee werd dus gedoeld op de kartonnen beeltenis van de flitsauto.

Medewerkers van de gemeente plaatsen het kartonnen flitsbusje. (Foto: ProShots)