TV-presentator Lex Uiting, bekend van onder andere Kinderen voor Kinderen en Lex Lokaal, verricht op 5 juni de officiële opening van het Brabants Internationaal Kinderfestival (BRIK). Hij doet dat samen met wethouder voor Cultuur Marianne de Bie.

Na de officiële openingshandeling om 14.00 uur op het Kasteelplein wordt de voorstelling Block van Motionhouse & Nofit State Circus uit het Verenigd Koninkrijk gepresenteerd in de open lucht.

Het vijfde Brabants Internationaal Kinderfestival is het enige festival in Europa dat zich uitsluitend richt op het presenteren van non-verbale voorstellingen voor een kinderpubliek.

Het festival, dat duurt van 5 tot en met 11 juni, presenteert 25 producties, tachtig uitvoeringen, zestien Nederlandse premières en jeugdgezelschappen uit dertien landen.

Daarnaast is er een performance-installatie voor baby's, komen er 3.250 leerlingen van 29 basisscholen uit twaalf plaatsen in Noord-Brabant. In stadspark Valkenberg is een festivalhart met gratis locatievoorstellingen, een speelcircuit en een mega ballenbak.