Een 79-jarige vrouw met een rollator is zondagavond zwaargewond geraakt nadat zij door een auto werd aangereden aan de Hamdijk in Breda. De automobilist reed hierna door.

Vanwege de ernst van het letsel van de slachtoffer heeft de officier van justitie besloten om camerabeelden van de aanrijding direct vrij te geven. Het slachtoffer brak onder andere haar heupen en had veel bloed verloren. Ze werd voor verdere behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.

Op de beelden is te zien dat het slachtoffer met haar rollator de Hamdijk via het voetpad overstak. Vanaf de Brusselstraat kwam een auto aangereden die rechtsaf sloeg de Hamdijk op.

Daarbij kwam de bestuurder met zijn voertuig uit op de andere weghelft waar het slachtoffer liep.

Slachtoffer wordt stukje meegesleurd door auto

De vrouw werd aan de voorzijde geraakt en vloog de lucht in en werd een stukje meegesleurd. Vervolgens stuurde de automobilist naar rechts.

Hij reed een stukje door en stopte daarna naast een andere auto, waarbij hij even contact leek te hebben met de inzittenden daarvan. Hierna reed hij door in de richting van de Groenedijk zonder zich om het slachtoffer te bekommeren.

De politie roept de veroorzaker van het ongeval op om zich alsnog te melden. Ook getuigen van de aanrijding en andere mensen die informatie hebben over de dader of ook beschikken over relevante camerabeelden, worden verzocht zich te melden bij de politie in Breda, team Markdal.