In Breda vinden naast het uitverkochte 538 Koningsfeest ook genoeg andere festiviteiten plaats . Er zijn tal van gratis festivals in de stad, veel podia en diverse vrijmarkten. Een overzicht van wat je moet weten.

Vrijmarkten

Een vrijmarkt bezoeken terwijl je door het zand loopt kan op Belcrum Beach op de Veilingkade, waar veel kraampjes en kleedjes zijn. De markt start om 10.00 uur. In de buurt, op bedrijventerrein STEK, vindt een creatieve markt plaats, waar ondernemers handgemaakte en ambachtelijke producten verkopen.

Op de Valkenberg is een vrijmarkt speciaal voor kinderen. De markt duurt van 11.00 tot 17.00 uur.

In de wijk Boeimeer wordt een buurtfeest georganiseerd. Er is een vrijmarkt en er zijn springkussens en spelletjes voor kinderen.

Vervoer en bereikbaarheid

Er zijn diverse straten en pleinen afgesloten in Breda. Kijk hier voor een volledig overzicht.

Auto

De Hoge Brug en het Kasteelplein zijn afgesloten. Ook is er geen autoverkeer mogelijk tussen de St. Ignatiusstraat en het Wilhelminapark en tussen de Boschstraat en Korte Boschstraat. De omgeving van het Chasséveld is ook afgesloten.

Parkeergarage Het Turfschip is op Koningsdag dicht. Er kan tot 03.00 uur in de ochtend uitgereden worden. Ook het parkeerterrein van het Chasséveld is dicht. Chassé Parking is wel bereikbaar vanaf de Wilhelminasingel.

Fiets

De fietsenstallingen in Breda blijven open, behalve die bij Het Turfschip. Er zijn daarnaast extra plaatsen beschikbaar gesteld om fietsen te stallen. Er is er een bewaakte fietsenstalling te vinden bij de Valkenberg en ook twee onbewaakte. Daarnaast zijn er fietsenstallingen langs de Claudius Prinsenlaan en bij de Oude Vest.

Openbaar vervoer

Feestvierders die met de trein komen kunnen het station aan de centrumkant verlaten en kunnen via borden de weg naar bijvoorbeeld het Chasséveld vinden.

De treinen rijden volgens de Oranjedienstregeling. De NS zet langere en extra treinen in.

Feesten en activiteiten

538 Koningsdag vindt dit jaar weer plaats op het Chasséveld. Het evenement is uitverkocht. Diverse bekende artiesten treden op, zoals Maan, Davina Michelle, Nielson, DI-RECT en Miss Montreal.

Er zijn diverse podia te vinden in Breda. Zoals op de Hoge Brug, waar van 13.00 tot 23.00 uur artiesten optreden. Op het Kerkplein zijn van 12.00 tot 23.00 uur artiesten te horen. Ook in de St. Jansstraat staat een podium. Daarnaast staat er een DJ-bus op de Havermarkt, waar van 12.00 tot 23.00 uur gedanst kan worden.

Op het Van Coothplein wordt een Koningsdagconcert georganiseerd door harmonievereniging Abdera. Er is muziek uit de jaren 40, -50 en -60 te horen. Op het Kasteelplein wordt ook een Koningsdagconcert georganiseerd door een orkest.

Bij STRND is een gratis toegankelijk feest wat buiten plaats vindt. Er draaien diverse dj’s.

In café de Speeltuin treden verschillende bands op bij het evenement Daar Rocken We Voor. De toegang is gratis, maar er wordt wel geld gevraagd voor het goede doel door middel van collectebussen en loten.