De plaatsing van de nieuwe brug over de Mark is donderdag van start gegaan. De brug moet voor fietsers en wandelaars de Klokkenberg verbinden met Ulvenhout.

De brug wordt - ondanks dat er nog bezwaren vanuit de buurt lopen - toch geplaatst.

Met een enorme Mammoetkraan gaat de brug op zijn plek gehesen worden. Om het bijna dertig meter lange gevaarte op zijn plek voor de kraan te krijgen moest de chauffeur van de oplegger wel zijn stuurmanskunsten tonen.

Over een paar honderd meter lang karrespoor moest hij achteruit rijden naar de plek waar de brug op zijn plek getakeld moest worden. Daar gingen eerst de meevervoerde relingen eraf. Daarna was het de beurt aan de brug.

Vrees voor auto's op de brug

Buurtbewoners vrezen dat de brug vanwege de breedte van 2,5 meter ook gebruikt gaat worden voor autoverkeer, maar dat gaat niet gebeuren omdat dat te smal is om een auto zonder schade aan de andere kant te krijgen krijgen. Daarnaast komt er aan beide zijden een paal, zodat oprijden met de auto onmogelijk is.

De brug was in het oorspronkelijke plan smaller. Maar omdat de fietsen steeds breder worden, is de brug verbreed op verzoek van de gemeente. De brug heeft geen palen op verzoek van het Waterschap.

Het voormalige sanatorium wordt momenteel omgebouwd tot woningen. De eerste bewoners moeten eind van het tweede kwartaal de sleutel krijgen.