De politie heeft woensdag acht verdachten aangehouden tijdens een onderzoek naar ondermijnende criminaliteit in Breda. Daarnaast werden 13 auto's, een camper en een motor in beslag genomen met een minimale totaalwaarde van 200.000 euro.

Tijdens het onderzoek inde de Belastingdienst een bedrag van 35.000 euro en nam de overheidsinstantie nog eens vier auto's in beslag. Het Centraal Institutioneel Incassobureau (CJIB) legde beslag op een woning in Oosterhout.

Het onderzoek is het resultaat van een samenwerking tussen politie, het Regionale Informatie en Expertise Centrum (RIEC), de Belastingdienst, Douane, het Openbaar Ministerie (OM) en het CJIB. In totaal zijn acht adressen bezocht waar eigenaren onverklaarbaar vermogen zouden bezitten.

Het doel van deze 'afpakactie' is om criminelen te frustreren en ondermijnende criminaliteit terug te dringen of in ieder geval te verstoren.

Verdachten moeten aantonen vermogen legaal te hebben verkregen

De politie arresteerde zes mannen uit Oosterhout, een man uit Breda en een man uit Nieuwendijk. Zij zijn allen overgebracht naar het politiebureau in afwachting van verhoor.

Wanneer zij niet kunnen aantonen dat ze hun vermogen op legale wijze hebben verkregen, kan het worden ingenomen middels na een strafrechtelijke vervolging.