De politie heeft vijf personen aangehouden bij verschillende drugsacties. Het team Weerijs ontving tips van bezorgde mensen die anoniem melding maakten bij Meld Misdaad Anoniem.

Maandag hield de politie twee verdachten aan in een woning aan de Schippersdonk. Het gaat om een 29-jarige vrouw en een 27-jarige man uit Breda. In de woning waarin het tweetal werd aangehouden, troffen agenten een grote hoeveelheid verdovende middelen aan.

Het ging om zo'n achtduizend XTC pillen, een kilo amfetamine en een kilo hennep in beslag. Ook troffen zij in de woning ruim zestienhonderd erectie pillen aan. Alle verdovende middelen en geneesmiddelen zijn voor nader onderzoek in beslag genomen. De verdachten zijn verhoord.

Twee mannen aangehouden wegens verdenking dealen

Dinsdagochtend hield team Weerijs twee mannen aan in een woning op het Planciusplein. De Bredase mannen, 43 en 53 jaar oud, worden verdacht van dealen. In de woning troffen de agenten een grote hoeveelheid drugs aan.

Zo troffen ze ongeveer 25 XTC-pillen, heroïne, amfetamine, cannabis en cocaïne aan. Ook vonden de agenten geld, een vuurwapen, illegaal vuurwerk en twee ploertendoders in beslag. De twee verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. Eén van de verdachten is voorgeleid aan de Rechter Commissaris.

Donderdag werd er in een woning aan de Beekstraat, na een anonieme tip, een grote hoeveelheid harddrugs en een stroomstoot wapen aangetroffen. Er zal verder onderzoek worden gedaan naar de verdachte en de soorten aangetroffen drugs.

Bewoner aangehouden na vondst cocaïne

Vrijdag heeft het basisteam na aanleiding van meerdere tips twee woningen aan de Hazelaarstraat doorzocht onder leiding van de Rechter Commissaris. Tevens werd er een onderzoek ingesteld in een garagebox aan de Voorerf alwaar goederen voor een hennepkwekerij werden aangetroffen.

In een van de woningen aan de Hazelaarstraat werd ongeveer tweehonderd gram cocaïne aangetroffen. Als verdachte werd een 49-jarige bewoner van een van de panden aangehouden.