De politie heeft donderdag een negentienjarige Bredanaar aangehouden nadat de man rechts inhaalde, geen identiteitsbewijs kon tonen, vervolgens wegrende en ten slotte nog een agent beledigde.

Donderdagavond omstreeks 18.30 uur gaf een agent de verdachte een stopteken nadat hij rechts inhaalde. De man gaf aan geen identiteitsbewijs te dragen en zette het vervolgens op een rennen.

De agent zette samen met zijn diensthond tevergeefs de achtervolging in. Via de meldkamer wist de de agent alsnog het vermoedelijke adres van de automobilist te achterhalen.

Toen de agenten bij de woning aankwamen leek de moeder van de verdachte onwel te worden. Hierop kwam de negentienjarige verdachte agressief op de agenten af en beledigde hen. Ook een andere 19-jarige Bredanaar uit de buurt vond het nodig de agenten uit te schelden.

Beide Bredanaren zijn vervolgens opgepakt en meegenomen naar het bureau. De automobilist omdat hij geen identiteitskaart bij zich droeg en voor het beledigen van agenten. De andere verdachte voor enkel belediging. De mannen zijn vrijdagmiddag vrijgelaten.