De politie heeft vrijdag beelden vrijgegeven van de gewapende overval op een juwelier aan de Parkstraat in Breda die woensdag plaatsvond. De vier verdachten zijn nog voortvluchtig.

Het gaat om beelden van de vier mannen die verdacht worden van de overval op de juwelier. Twee van hen dragen bivakmutsen, de andere zijn herkenbaar.

Bij de overval, die omstreeks 11.00 uur plaatsvond, raakten een beveiliger en een klant gewond door klappen. De beveiliger raakte niet gewond door een schot, zoals eerder werd gedacht. Er is wel geschoten door de overvallers, maar daarbij raakte niemand gewond.

Er zijn kostbare horloges gestolen uit de zaak. Het winkelpand is zwaar beschadigd.

Overval

Twee van de overvallers deden zich voor als klant en belden aan bij de winkel. Ze schakelden de bewaker uit die opendeed. Daarna stopte een Volkswagen Golf bij de zaak, waar twee overvallers met bivakmutsen uitstapten. Toen zij de winkel binnenstormden, raakte een klant gewond.

Kort daarna vluchten de overvallers met hun buit in de auto. Tijdens de overval waren meerdere mensen aanwezig in de juwelierszaak. Zij werden opgevangen door de politie.

De vluchtauto werd korte tijd later aangetroffen op een parkeerplaats aan de Nieuw Ginnekenstraat. De auto en de kentekenplaat waren gestolen in Amsterdam.