Een agent in Breda is maandag gewond geraakt nadat hij tijdens de arrestatie van een vrouw werd aangevallen door haar partner. De vrouw kon hierdoor ontkomen, nadat zij gearresteerd was op verdenking van het vernielen van een auto.

De dertigjarige man is wel aangehouden vanwege mishandeling. Hij sprong op de rug van de politieagent toen de agent poogde de vrouw aan te houden.

De politie kreeg rond 17.00 uur de melding dat iemand een auto zou vernielen. Agenten troffen hier een beschadigde auto en de vrouw aan vergezeld door een man. De laatstgenoemde zette het meteen op een rennen toen hij de agenten zag aankomen.

Toen de politie de man bij de kraag grepen, probeerde zijn vriendin hem te slaan. Ze riep dat zij de vernieling had gepleegd en zette het vervolgens op een rennen. De politie ging vervolgens achter de vrouw aan en hield haar aan.

Toen de agent haar wilde boeien sprong haar vriend op de rug van de agent, die daardoor ten val kwam. De vrouw wist door zijn aanval te ontkomen. De man is onder hevig verzet aangehouden. Daarbij gebruikten de agenten pepperspray. Het is niet duidelijk waarom de auto is vernield.