De VVD Breda vindt het noodzakelijk dat er een tussenoplossing voor het taxibeleid komt totdat het taxikeurmerk naar verwachting eind van de zomer gerealiseerd wordt. De partij heeft laten weten samen met SP vragen te stellen over het beleid tijdens de debatraad donderdag.

Naar verwachting krijgt Breda aan het eind van de zomer een taxikeurmerk en bijbehorende taxistewards. Deze moeten de kwaliteit van het taxivervoer gaan waarborgen.

VVD-raadslid Eddie Förster maakt zich zorgen. "Ik ben erg geschrokken van de vele klachten die bij ons zijn binnengekomen", laat Förster weten. "Het gaat om het weigeren van ritten vooral vanuit het centrum op stapavonden". Wij zijn een gastvrije stad en je moet na een avond stappen gewoon een veilige taxi naar huis kunnen krijgen".

Förster laat weten dat het belangrijk is dat er met evenementen, zoals carnaval en Jazzfestival, al taxistewards of BOA's kunnen worden ingezet. "Die kunnen dan direct toezien dat er geen illegale taxichauffeurs, ofwel snorders, aan het werk zijn."

Tijdens het wekelijkse BeRaad worden donderdagavond de vragen ook direct beantwoord.