De politie onderzoekt een incident dinsdag, waarbij een elfjarig meisje werd aangesproken door een - voor haar - onbekende man in de buurt van de Bredase Ginnikenweg. Toen agenten met het meisje spraken, bleken ook drie andere meisjes van dezelfde leeftijd die dag door de man te zijn lastiggevallen.

De man zou het meisje rond 12.15 uur hebben gevraagd mee te gaan om naar een hondje te gaan kijken. Het meisje ging echter niet op het voorstel in.

Of de drie andere meisjes hetzelfde voorstel kregen, is niet bekend.

Volgens de politie gaat het om een "onverzorgde, blanke, gezette, kalende man van ongeveer 55 jaar oud." Na het incident zou hij met een blauw busje in de richting van de Ginnikenmarkt zijn gereden.

De politie heeft al "veel" kentekens ontvangen van blauwe busjes die door de wijk rijden maar benadrukt dat het "goed is om oplettend te zijn en het voorval met kinderen te bespreken."

Agenten zijn bij de scholen van de basisschoolleerlingen langsgegaan - de dr. de Visserschool en de KBS Laurentius - om de incidenten te bespreken. De politie zoekt nog getuigen.