De Bredase horecaondernemers en de gemeente gaan tijdens carnaval extra gastheren inzetten. Ze zijn van vrijdag 1 maart tot maandag 4 maart aanwezig in het uitgaansgebied van de stad.

Er gaan vier extra koppels ingezet worden om de carnavalsdrukte zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Ze lopen verdeeld over vier zones in de binnenstad.

In Breda zijn sinds het einde van 2018 elke zaterdag gastheren aanwezig in de binnenstad. Ze informeren horecabezoekers proactief, signaleren risico’s en letten op een goede sfeer en veilig uitgaan. Ze staan in contact met de portiers, politie en het cameratoezicht in de binnenstad.

Voor de reguliere zaterdagen is het ook de bedoeling dat er binnenkort een minimale inzet van vier koppels komt. Op dit moment wordt er met drie koppels gelopen.

De gastheren zijn een gezamenlijk initiatief van de Koninklijke Horeca Nederland Breda, gemeente en politie. Uit hun ervaringen van de afgelopen maanden is gebleken dat de gastheren preventief bijdragen aan de veiligheid in de stad.