Breda krijgt per 1 augustus een regionaal trainingscentrum voor jonge handbaltalenten. Die intentie hebben het Nederlands Handbal Verbond (NHV), ROCWB (Graaf Engelbrecht en Johan Cruyff College Roosendaal), de gemeente Breda en Deltalent uitgesproken. 

Het  Regionaal Trainingscentrum voor jongens en meisjes en RTC+ voor meisjes handbal wil talenten, jongens en meisjes, in de leeftijdsgroep van twaalf tot zestien jaar een trainingsprogramma aanbieden, evenals meisjes tussen de 16 en 22 jaar.

Daarmee krijgen de handballers de kans door te stromen naar het Nationale programma van het NHV.  Het onderwijsprogramma wordt aangepast zodat er drie ochtenden in de week zaaltrainingen gegeven kunnen worden en twee trainingen fysiek en atletisch vermogen.

"Deelnemers aan het RTC kunnen op woensdag en vrijdag met de eigen club blijven trainen en in het weekend met de eigen club in de competitie spelen", aldus de initiatiefnemers.

Het RTC & RTC+ start op 1 augustus 2019 met een trainer en een fysieke trainer en gaat trainen in de sporthal aan de Ganzerik te Breda.