Met ingang van deze dinsdag kunnen winkelbezoekers het eerste kwartier gratis parkeren aan de Wilhelminastraat, de Ginnekenweg en de Ginnekenmarkt. Het college wil hiermee het 'stop en shop'-principe en het winkelbezoek stimuleren, aldus de gemeente Breda. 

 

"Vanaf vandaag kun je in Breda het eerste kwartier gratis parkeren in alle grote inloopstraten naar het centrum", volgens wethouder Greetje Bos.

"De Wilhelminastraat én de Ginnekenweg zijn echte trekkers voor winkelend publiek. Het kwalitatieve winkelaanbod én dit gebaar versterkt de aantrekkingskracht. We hopen dat het ook meer bezoekers oplevert." 

Automobilisten voeren eerst het kenteken in via de parkeerautomaat of de parkeerapp en daarmee is de aankomsttijd automatisch geregistreerd. De nieuwe parkeerautomaten printen geen parkeerticket meer. 

Eerder is het eerste kwartier gratis parkeren ingevoerd voor de Haagdijk, de Nieuwe Haagdijk, de Boschstraat, de Korte Boschstraat, de Nieuwe Ginnekenstraat, het Pastoor Pottersplein en de Speelhuislaan. Daarmee komt het totaal aantal straten waar deze regeling geldt op tien.